În cromoterapie folosim culorile (care actioneaza prin intermediul lungimilor lor specifice de unda) pentru reechilibrarea organismului si a organelor bolnave. Simbolismul culorilor era cunoscut si utilizat înca din antichitate.

Terapia LED este efectuata cu ajutorul Light Emision Diode (Diode Emitatoare de Lumina).

Acestea transmit fotoni (toate formele de lumina se compun din fotoni) pâna la un nivel de 2-3 cm sub epiderma. Fotonii ajung la nivelul celulelor si determina o reactie fotochimica cu eliberare de enzime active ATP – adenozin trifosfat. ATP stimuleaza metabolismul intracelular. La nivelul tesutului adipos (de grasime), aceasta enzima determina o ardere accentuata a grasimilor acumulate în celule.

Beneficii prin Terapie LED si cromoterapie?

Rosu – stimuleaza circulatia sangvina, regenenerarea celulelor;
Verde – activeaza drenajul limfatic prin transformarea limfei din consistenta geloida într-una fluida
Albastru – analgezic, antiiflamator, antiseptic
Galben – stimuleaza activitatea sistemului nervos central.

Cine ar trebui sa foloseasca Terapie LED?

Oricine. Terapia LED este non-agresiva si non-invaziva, deci nu dauneaza sub nici o forma organismului.
În cazul femeilor însarcinate, nu exista dovezi de efect negativ. Totufi, nu recomandam nici o forma de terapie estetica în cazul unei sarcini.

Cât dureaza o sedinta de Terapie LED?

Terapia LED se foloseste pentru tratamente de estetica faciala – antirid, cazuri de hiper-pigment, tratare acnee. Un tratament facial dureaza 15 minute.
Terapia LED se foloseste în egala masura pentru tratamente corporale – in programe anticelulita, de slabi, pentru tonifiere . O sedinta dureaza între 20-30 minute.

Rezultate prin Terapie LED?

În prezent, Terapia LED este o terapie adjuvanta si este utilizata împreuna cu alte terapii. Desi nu emite suficienta energie pentru a distruge tesuturile inestetice – produce suficienta energie pentru a stimula un raspuns de autovindecare din partea organismului. Rezultatele se observa, în medie, dupa 3-4 sedinte.